Privrednici sa područja Kotor Varoša na Sajmu zanimanja u Tesliću

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.04.2017. 15:31

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević otvoriće u petak 7. aprila u Tesliću Sajam zanimanja, koji Ministarstvo organizuje drugi put radi upoznavanja učenika završnih razreda osnovnih škola o zanimanjima u srednjem obrazovanju, sa fokusom na potrebe privrede. Na Sajmu će učenička postignuća predstaviti učenici srednjih stručnih škola sa područja Doboja, Prijedora i Banjaluke, a učestvovaće i privrednici sa područja Teslića i Kotor Varoša.

Očekuje se dolazak više od 9.000 učenika osnovnih škola iz cijele Republike Srpske, kojima Sajam treba da im pruži informacije o zanimanjima, mogućnostima zapošljavanja, ali i da im pomogne da prepoznaju svoje potencijale i sklonosti, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Ministarstvo organizuje Sajam zanimanja u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća. 

Partneri u organizaciji ovog sajma su opština Teslić, Omladinski komunikativni centar iz Banjaluke i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, a medijski pokrovitelj Radio-televizija Republike Srpske. 

Sajam će biti otvoren u 10.00 časova u Sportskom centru "Radolinka". 
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…