KVorum.net – Servis stanovnika opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.01.2016. 11:22

Poštovani posjetioci, KVorum.net je prvi portal koji je namijenjen da bude opšti servis stanovnika opštine Kotor Varoš u čijem će radu i razvoju moći da učestvu

U kojoj jedna poput naše opštine zaslužuje da ima jedan portal na kome će posjetioci moći pronaći tačne informacije o svemu što je vezano za našu opštinu. Bez želje da uvrijedim stanovnike različitih vjeroispovijesti, razmišljanja i stavova, činjenica je da smo mi dio Republike Srpske entiteta od kojeg se sastoji Bosna i Hercegovina.

Ideja je da se na jednom mjestu objedine sve značajne informacije, bilo da su u pitanju vijesti, najbitnije servisne informacije, podaci o ustanovama, kompaijama, brojevi telefona, mali oglasi, istorijat grada, kulturna dešavanja i slično. Ovaj portal je zamišljen kao početna tačka svakog ko je na bilo koji način vezan za Kotor Varoš, bilo da živi ovdje ili negdje u inostranstvu.

Najvažnije je napomenuti da je portal potpuno nezavisan te da ćemo prenositi sve zvanične informacije ustanova, vjerskih institucija, udruženja građana, političkih partija i pojedinaca koji će željeti da napišu ili saopšte nešto ali sa imenom i prezimenom.

Nećemo prenositi neprovjerene i anonimne informacije niti ćemo se baviti tračevima ili vrijeđati bilo koga.

Ovaj portal ima jedan cilj a to je da u najboljem svjetlu predstavi opštinu Kotor Varoš i njene stanovnike.

Da bi sve ovo uspjeli potrebna mi je i Vaša pomoć u vidu savjeta, tekstova o gradu, informacija koje su izostavljene i slično. Ako ste zainteresovani za unaprijeđenje ovog virtuelnog servisa javite se na email: info@kvorum.net .

Jednostavno prosto je bilo nemoguće sve ovo napraviti i unijeti sadržaj u kratkom roku.

Ono što je posebno i što je jedinstveno, je da je ovaj portal urađen na posebno prilagođenom CMS (Content management system) sistemu za upravljanje informacijama i prilagođen je isključivo za ovu svrhu te ću ga razvijati i dalje. Jednostavnije rečeno sve ovo što vidite nije bazirano na besplatnim rješenjima poput Wordpressa, Joomle, Plone i sličnih već je autentični portal pisan u php, mysql, html5, css3 i javascript prilagođen lokalnoj zajednici i njenim potrebama.   

Kako ćemo se razvijati dalje i da li ćemo postati prepoznatljivi u regionu zavisi i od Vas dragi moji sugrađani. Pomozite da naša opština opet još jednom pokaže svoju dobru stranu, da predstavimo dobre ideje, privučemo investitore, unaprijedimo život u našem Kotor Varošu ali isto tako da ukažemo na nedostatke te da se potrudimo da ih zajedničkim snagama otklonimo.

Gledajući dugoročno značajniji dijelovi portala o Kotor Varošu bi se mogli prevesti na više jezika te da budemo predstvljeni čitavom svijetu, na žalost kao pojedinac ne mogu i nemam vremena da sve uradim.

Ali kao što kaže izreka „I najduži put počinje prvim korakom!"

Ideju sam djelimično sada pretvorio u djelo, ovo je moja iskrena želja da moja  opština bude predstavljena na najbolji način na internetu mjestu bez koga je život postao nezamisliv. Jer danas ako Vas nema na Internetu to je kao da i ne postojite.

Ono što mogu da obećam je da koliko budem u mogućnosti ću se truditi da ovaj portal opstane i postane dio Vaše i naše svakodnevnice.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…