´Damski lov´ u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.01.2018. 08:25

U okviru Lovačkog saveza Republike Srpske od sada će da djeluje i damski klub žena lovaca. Za predsjednicu kluba izabrana je Јelena Pekija, članica lovačkog udruženja "Јelen" iz Kozarske Dubice.

Izabrana predjednica Damskog lovačkog kluba kaže žene i muškarci mogu ravnopravno da se dokazuju u bilo kojem sportu, pa je tako i u lovu.

- U lov idem od malena. Najprije sm išla sa dedom, pa sa tatom, pa sa mamaom, pa sad i sa mužem. Lijepo mi je i volim lov, kaže jelena.

Žena lovaca za sada je 117.

U Lovačkom klubu Srpske nadaju se da će osnivanjem kluba za dame broj žena lovaca biti uduplan.

Kažu, osnivanjem ženskog kluba napravili su iskorak u odnosu na okruženje.

- Dogovorili smo da ćemo mijenjati i statut Lovačkog saveza RS jer ne želimo da ovo bude samo formalno već da dame uzmu učešnje i u svim ogranima i UO Saveza, kaže Savo Minić, predsjednik Lovačkog Saveza Republike Srpske.

U Kotor Varošu održava se peti međunarodni "Damski lov". Na manifestaciji učestvuje oko tridesetak dama iz Češke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bugarske i Srbije, kao i članice lovačkih udruženja iz Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…