´Jezgro napetosti´ u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.10.2016. 08:35

Glumci banjalučkog "DIS teatra" izveli su u Kotor Varošu komad ´Jezgro napetosti´, u okviru Festivala omladinskih pozorišta ´Varoš fest´.

Predstava, održana sinoć, je autorski projekat Stevana Šerbedžije i urađena je fragmentalnom pozorišnom tehnikom i iz jedne druge vizure posmatra i secira svijet u kojem živimo. 

Umjetnički direktor "DIS teatra" Novica Bogdanović istakao je da je Šerbedžijina vizija bila da pokaže ljudske razlike i pohlepu, a sudeći prema reakcijama kotorvaroške publike predstavi se smiješi svijetla budućnost. 

"Predstavom se želi pokazati svijet ljudi koji ne rizikuju, koji postaju kukavice, a pobjednika je malo. Mlađim generacijama ostavljamo svijet u kome preovladavaju laž, dame sumnjivog morala, agresivna omladina, `instagramisanje` i `fejsbučenje`", rekao je Bogdanović. 

Komad u produkciji "DIS pozorišta" okupio je glumačku ekipu u sastavu Dragana Ćosić, Slobodan Miljević i Velimir Dragojević. 

Drugi Festival omladinskih pozorišta "Varoš fest" biće nastavljen večeras u 20.30 časova edukativnom dramom "Stradalnici" u izvođenju glumaca Banjalučkog studentskog pozorišta.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…