´Varoš fest´ od 25. do 31. oktobra

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.10.2017. 17:42

U Kotor Varošu će od 25. do 31. oktobra biti održan Treći festival omladinskih pozorišta ´Varoš fest´.

Koordinator "Varoš Festa" Velimir Dragoljević rekao je da će nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz šest gradova BiH. 

"Biće prikazano sedam predstava, a, osim klasičnih komedija i predstava koje se bave problemima savremenog društva, novitet je da će biti odigrane i dvije dječije predstave", istakao je Dragoljević.

Festival će u bioskopskoj sali biti otvoren u srijedu, 25. oktobra, u 20.00 časova, uz nastup Banjalučkog tamburaškog orkestra. 

Festival organizuju Dom kulture "Miroslav - Miro Pejović" iz Kotor Varoša i Centar za kulturu, sport i informisanje, a ulaz je besplatan za sve predstave. 

Predstavu "Jesen stiže ružo moja" odigraće glumci satiričnog pozorišta "Bibac" iz Šamca, dok će dramski studio "M.A.S.K.E" iz Kostajnice izvesti predstavu "Draga Jelena Sergejevna". 

Dramsko-lutkarski studio "Zvončica" iz Novog Grada odigraće predstavu "Zmajče", a teatar "Scena" iz istog grada komediju "Doživljaji mačka Toše". 

Banjalučki "DIS teatar" odigraće komediju "Epitaf", koji je autorski projekat Dore Delbjanko, a mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović" premijerno će izvesti predstavu "Maruška Regodina", u kojoj se prepliću stvarni likovi iz života Petra Kočića i junaci njegovih pripovjedaka. 

Treći "Varoš fest" će zatvoriti Mješoviti ansambl BiH plesnom predstavom "Ptice" po Aristofanu, gdje će publika moći da vidi nove forme i stilove plesnog teatra.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…