´Varoš fest´ po četvrti put

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.10.2018. 12:38

U Kotor Varošu večeras počinje Četvrti festival omladinskih pozorišta “Varoš fest” tokom kojeg će, do 28. oktobra, nastupiti više od stotinu mladih glumaca i muzičara iz Slovenije, Srbije i BiH. Koordinator “Varoš festa” Velimir Dragoljević rekao je da će biti odigrano osam predstava, a novitet je jedna monodrama na repertoaru na kojem su pretežno klasične komedije i komadi koji se bave problemima savremenog društva.

Festival će biti otvoren nastupom teatra “Harlekin” iz Postojne u Sloveniji, a ulaz za sve predstave je besplatan.

Predstavu “Sa prevodom za odrasle” odigraće glumci banjalučkog “Dis tetra”, dok će dramski studio “M.A.S.K.E” iz Kostajnice izvesti predstavu “Palata smijeha”.

Senad Milanović će odigrati monodramu “Iz tri ugla”, a Amatersko kulturno-umjetničko društvo “SU LOLA” iz Subotice odigraće predstavu “Dosije kontrolni”.

Mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović” premijerno će izvesti predstavu “Ničim izazvani”.

Nastupom Banjalučkog tamburaškog orkestra u srijedu, 24. oktobra, Dom kulture “Miroslav Miro Pejović”, koji je organizator festivala, obilježiće 10 godina rada.

Četvrti “Varoš fest” zatvoriće Mješoviti ansambl BiH predstavom “Mit o crnoj kraljici”, koja će biti pripremana tokom radionica koje će se odvijati paralelno sa festivalom.

Organizatori Festivala su Dom kulture “Miroslav – Miro Pejović” iz Kotor Varoša i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Festival će biti otvoren u 19.00 časova u bioskopskoj sali.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…