“Drvoprerada” Šiprage i “Prerada drveta Kotor Varoš” na crnoj listi preduzeća ”Šume Republike Srpske”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.04.2017. 15:10

“Šume RS” objavile su crnu listu na kojoj se nalaze partneri koji im nisu platili dugovanja i na spisak je stalo oko 600 preduzeća koja su dužna skoro 16 miliona maraka.

Najviše duguju privatna preduzeća, a u top pet dužnika su “Mehanička prerada” Čelinac, “Drvoprerada” Šiprage, “Prerada drveta Kotor Varoš”, “Bortes” Teslić i “Intal” Milići. Sve firme već odavno su u stečaju, što su na svojim sajtovima i objavile.

"Imamo dio državnih pilana koje su ostale dužne oko 850.000, lokalne zajednice učestvuju sa oko 2,4 miliona, imamo dio koji je pretvoren u kapital kod dužnika kao što je “Nova Romanija” gdje je taj aranžman bio vrijedan 3,5 miliona, ostali dio duga su nevladine organizacije koje su dobijale robu, a nisu platile", rekao je generalni direktor “Šuma RS” Risto Marić.

Najveći dužnici su odavno stavili ključ u bravu, pa je direktor “Šuma” svjestan da pare možda nikad neće ni vidjeti, a svi predmeti su već prosljeđeni tužilaštvu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…