“Fagus grupa” - na konferenciji “Brendiranje domaćih proizvoda – naše je bolje”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2018. 08:18

“Fagus grupa” iz Kotor Varoša predstavila se na konferenciji “Brendiranje domaćih proizvoda – naše je bolje” koja je održana u Administrativnom centru Vlade RS u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma.

Na konferenciji su obrađene teme koje se odnose na brendiranje domaćih proizvoda i predstavljene aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma RS u kampanji “Naše je bolje”. U okviru ove kampanje štampan je novi broj časopisa “Najbolje iz Srpske” i snimljen novi promotivni spot “Naše je bolje”.

Na skupu je proizvodni asortiman predstavilo 30 domaćih proizvođača među kojima je i “Fagus grupa” koja dominantno posluje u drvoprerađivačkoj industriji, a prisutna je i u turizmu.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković izjavio je da već postoji više od deset domaćih proizvoda koji su brend ne samo u BiH i Jugoistočnoj Evropi, već i na širem evropskom tržištu. On je ukazao na ogroman značaj kupovine domaćih proizvoda, navodeći da se time ostvaruju mnogi benefiti – od stvaranja uslova za veće zapošljavanje do povećanja budžeta i za kompanije i za RS.

– Tu je i pitanje kvaliteta, jer ono što je proizvedeno ovdje znamo da je sigurnijeg kvaliteta, ne umanjujući vrijednosti proizvoda koji dolaze iz inostranstva. Reklamiranje domaćih proizvoda zavisi od finansijske moći preduzeća, ali marketinške aktivnosti su važan segment poslovanja i one kompanije koje su te poslove sprovodile dobro su se pozicionirale na tržištu i vidljiva je razlika između onih koji su posezali za reklamiranjem i onih koji nisu – rekao je Gluhaković

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…