“Mala škola roditeljstva” u “Kući radosti”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.06.2017. 18:45

Centar za porodicu “Kuća radosti” Kotor Varoš organizuje “Malu školu roditeljstva” čiji je cilj praćenje potreba i osnaživanje porodice. “Mala škola roditeljstva” biće realizovana od 15. juna do 20. jula 2017. godine, učešće je besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona 065/616-346.

Svrha „Male škole roditeljstva“ je omogućiti ostvarivanje prava na podršku svim roditeljima sa područja opštine Kotor Varoš.

“Ovaj program će omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima djece tipičnog razvoja i roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju koji će im pomoći u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti.Osnovni cilj „Škole“ je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kome roditelji međusobno razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svom djetetu, ali i upoznavanje sa naučnim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta. To znači osnažiti cijeli porodični sistem za ispunjavanje porodičnih obaveza, pružiti im podršku u razvoju i jačanju porodičnih (unutrašnjih) kapaciteta u svrhu suočavanja sa zadacima roditeljstva i zahtjevima društvene zajednice“, poručuju iz „Kuće radosti“.

“Mala škola roditeljstva” biće održavana svakog četvrtka i trajaće šest sedmica u prostorijama Centra za porodicu “Kuća radosti”. Za vrijeme radionica sa roditeljima će biti praktikovani različiti oblici rada u odnosu na ciljeve i sadržaj pojedinih aktivnosti sa akcentom na razgovoru o određenoj temi i razmjenu iskustava u grupama. Radionice podrazumijevaju kratka predavanja, vježbe, rad na različitim zadacima i igre, a biće propraćene video-materijalom.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…