“Malinar” podijelio 3.000 sadnica

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.12.2017. 16:10

Udruženje poljoprivrednika “Malinar” iz Kotor Varoša podijelilo je sadnice maline poljoprivrednicima sa područja naše opštine koji su izrazili interesovanje da se bave malinarstvom.

– Podijelili smo oko 3.000 sadnica maline i na taj način pomogli onima koji su nam se obratili i iskazali interesovanje da se bave malinarstvom. Drago nam je da nam se javlja sve više ljudi sa željom da podignu malinjake. Osim podrške u vidu sadnica, na raspolaganju smo im i za savjete kako da na najbolji način pripreme zemljište i podignu malinjake jer je iza nas veliko iskustvo – rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Malinar” Aleksandar Stanić.

Malinarstvo je posljednjih godina u ekspanziji na području kotorvaroške opštine, a i prošla godina bila je za malinare solidna, iako su je obilježili problemi sa otkupnom cijenom maline.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…