“Metar problema – sto metara rješenja” u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.11.2017. 08:46

„Metar problema – sto metara rješenja“ događaj je na otvorenom u organizaciji EU Info centra BiH, koji će okupiti osnovce, srednjoškolce, studente, nevladine organizacije i udruženja iz Sarajeva, Banjaluke, Gruda, Kaknja, Zenice, Brčkog, Prijedora, Bihaća, Bijeljine, Visokog, Teslića, Kotor Varoši, Posušja, Mostara i drugih bosanskohercegovačkih gradova, kako bi na 100 metara položenog platna dali svoje viđenje rješenja problema iz oblasti: okoliš, obrazovanje, zapošljavanje i korupcija.

Platno će biti položeno na tlu i podijeljeno u 4 cjeline za svaku temu. Ambassador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, će napisati prvi problem „okoliš“.

Uz pomoć grafitera, na stotinu metara platna ispisivaće se rješenja koja na ovaj ali i na probleme obrazovanja, zapošljavanja i korupcije, nude mladi i svi građani Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj će dati glas građanima i pitati ih za mišljenje i rješenja koja bi BiH trebala dovesti bliže Evropskoj uniji. Platna će biti naknadno izložena u prostorijama EU Info centra i EU info kancelarija/ ureda.

U Sarajevu: Obala Maka Dizdara (ispred Akademije likovnih umetnosti), u subotu, 4. novembra 2017. od 11: 30 sati

U Banja Luci,  u subotu, 4. novembra 2017. od 11:30 sati na Trgu Krajine

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…