“Sedmica sporta i kulture” po šesti put u Kneževu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.07.2016. 18:33

Zbog veoma uspješne realizacije projekta i dobrog odziva građana i velikog broj učesnika, MAK je pet godina organizovao „Sedmicu sporta i kulture” a ove godine je organizuju po šesti put, u periodu od 25.07. do 31.07.2016. godine.

„Sedmica sporta i kulture“ koju su prvi put 2010. godine organizovali „Mladi aktivisti – Kneževo“, pokazala se kao manifestacija koja je potrebna Kneževu u ljetnom periodu, jer izmami u grad sve svoje građane, bez obzira na starosnu dob.

U nastavku pročitajte šta nas sve očekuje tokom “Sedmice”.

25.07.  Ponedeljak – Otvaranje manifestacije
Ulična trka po kategorijama: dječaci i djevojčice mlađi od 15 godina i stariji od 15 godina. Nagrade za sve kategorije su 100 KM za osvojeno prvo mjesto, a diplome za drugo i treće mjesto. Ulična trka počinje u 20 časova, prijave počinju sat vremena ranije, a mjesto okupljanja je kod kino sale.
Veče muzike na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 21 čas.

26.07.  Utorak
Edukativne prezentacije „Nasilje nije zabavno“ biće održane u kino sali sa početkom u 17 časova, ulaz slobodan za sve građane.
Prikazivanje filma “Reaguj ljudski” koji su u Kneževu snimili članovi Budi muško kluba Kneževo i članovi MAK-a, na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 21 čas.

27.07. Srijeda
Turnir u odbojci „Serviraj ljudski“ će se održati na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 16 časova. Ekipe su 4+1 i mogu biti miješane. Prijave se primaju do početka turnira. Uplate po ekipi su 20 KM. Fond nagrada je 300 KM + uplate, od kojih 70% dobija prvo mjesto a 30% drugo mjesto.

28.07. Četvrtak
Pozorišna predstava „Malo morgen“ će se održati u kino sali sa početkom u 21 čas.  Predstava “MALO MORGEN” je (malo)komedija, preciznije žanrovski spada u tragikomediju, a radi se o uobičajenoj priči tako čestoj na našem podneblju, smještenu u malu državu Bosnu u jedan mali grad u toj državi u kojoj, naizgled mali ljudi, sanjaju velike snove…ali kod nas je sve…Malo Morgen!!! Predstavu izvode Milana Domuzin, Mirko Komljenović i Sanela Kasalović. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

29.07. Petak
Turnir u basketu „Reaguj ljudski“ će se održati na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 16 časova. Ekipe su 3+1 i mogu biti miješane. Prijave se primaju do početka turnira. Uplate po ekipi su 20 KM. Fond nagrada je 300 KM + uplate, od kojih 70% dobija prvo mjesto a 30% drugo mjesto.

30.07. Subota
Kreativna radionica „Kneževo u bojama“ i igre bez granica za naše mališane do 10 godina će se održati na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 16 časova. Za one najvrednije i najkreativnije su spremne nagrade.

31.07. Nedjelja
Turnir u fudbalu „Dječacima nasilje nije zabavno“ će se održati na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 16 časova. Igra se 5+1, 2 poluvremena po 10 minuta, a ekipe mogu imati do 10 igrača. Turnir je organizovan u starosnim kategorijama: dječaci do petog razreda i dječaci od šestog do devetog razreda. Prijave se primaju do početka turnira i nema uplata. Nagrade za osvojena prva mjesta su po 100 KM i pehar.

31.07. Nedjelja – Zatvaranje manifestacije
Zatvaranje manifestacije i dodjela nagrada, diploma i pehara će se održati na igralištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 21 čas, a na kraju vas očekuje koncert iznenađenja.

25.07. – 31.07. Izložba fotografija „Kneževo kroz objektiv“ će biti pokretna, i moći ćete je vidjeti na raznim lokacijama u gradu, svih sedam dana. Publika odlučuje koje su to fotografije najljepše i bira 5 fotografija od kojih će se izraditi razglednice.

“Sigurni smo da se u ovom rasporedu može naći za svakog po nešto te očekujemo da će “Sedmica sporta i kulture” ove godine biti dosta više posjećena nego prethodnih” – rekli su nam članovi MAK-a.

Naš portal će prati sve aktivnosti a vas pozivamo da učestvujete i budete dio pozitivnih priča u Kneževu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…