”Ptice” najbolje na ”Varoš festu”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.11.2017. 09:53

Predstavu "Ptice" polaznika istoimenog omladinskog glumačkog kampa, koja je premijerno izvedena u Kotor Varošu, publika je proglasila za najbolju predstavu na trećem Festivalu omladinskih pozorišta "Varoš fest".

Predstava je nastala u omladinskom glumačkom kampu "Ptice", koji je u Kotor Varošu održan od 25. do 31. oktobra u okviru projekta "LJubav prema glumi - ljubav prema ljudima", koji Dom kulture "Miroslav Miro Pejović" realizuje uz podršku Ambasade SAD. 

Tekst Aristofanove komedije "Ptice" za ovu priliku adaptirao je Velimir Dragoljević, a polaznici kampa - mladi glumci početnici pripremali su je pod stručnim nadzorom režisera Novice Bogdanovića. 

"Predstava počiva na duhovitim i ironičnim metaforama i simbolima utopije, te na scenskim prizorima radikalnog eskapizma, kao bijega od tegobne društvene realnosti", istakao je Dragoljević. 

Mješoviti ansambl BiH, sastavljen od polaznika kampa iz Kotor Varoša, Banjaluke, Mostara, Jajca, Zenice i Nove Bile, kroz igru ptica i njihovih krila postigao je željenu metaforu. 

"Isto kao što su ljudi oduvijek imali potrebu da savladaju nešto važno, tako smo i mi gradili na sceni novu savremenu priču, kroz paralelu između plesa i ptica", naglasio je Dragoljević. 

"Varoš fest", koji je večeras završen, zajednički su organizovali Dom kulture "Miroslav Miro Pejović" i Javna ustanova Centar za kulturu, sport i informisanje. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…