”Sim Tehnik” ulaže u nove investicije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.08.2017. 09:10

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan posjetio je fabriku mašinskih proizvoda „Sim tehnik“ i u razgovoru sa direktorom Ivom Marićem upoznao se sa aktivnostima i planovima ovog preduzeća.

Načelnik Sakan je izrazio zadovoljstvo činjenicom da vlasnici ove fabrike konstantno proširuju proizvodne pogone i ulažu značajna sredstva u nove investicije.

„Zahvaljujući preduzeću „Sim Tehnik“, ali i ostalim privrednim subjektima u mašinskoj i obućarskoj industriji, Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština u BiH sa suficitom u izvozu“, naglasio je Sakan.

Rukovodstvo Fabrike mašinskih proizvoda „Sim tehnik“ iz Kotor Varoša je u ovoj godini uložilo oko tri miliona KM za nabavku savremene opreme visokog kvaliteta za izradu mašinskih dijelova.

Po riječima direktora Marića, u fabrici su trenutno zaposlena 233 radnika, a konstantna ulaganja su neophodna da bi zadržali imidž pouzdanog partnera za sve korisnike usluga.

„U funkciji je novi proizvodni pogon koji se prostire na površini od tri hiljade metara kvadratnih, a pri kraju je izgradnja nove hale za skladištenje robe na površini od 600 metara kvadratnih“, rekao je Marić.

Svoje proizvode plasiraju na njemačko tržište, a glavni kupci su „Boš“, „Ina Šefler grupa“ i mnogi drugi.

„Početkom godine smo zaposlili 15 novih radnika, uložili smo znatna sredstva u novu opremu, a imamo potrebu da zaposlimo još 10 radnika do kraja avgusta“, kaže Marić.

Rukovodstvo fabrike „Sim Tehnik“ će 8. septembra prigodnim programom obilježiti deset godina uspješnog rada i postojanja

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…