”Terapi inhal centar” od petka u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.05.2018. 08:28

Bronhitis, astma, migrena, depresija, stres i alergije samo su neke od bolesti i poteškoća protiv kojih će Kotorvarošani moći da se bore udisanjem ljekovitog vazduha iz košnica u inhalacionom centru “Terapi inhal centru” koji će biti otvoren u Kotor Varošu u petak u Vidovdanskoj ulici 32 na Ripištu. Iza ovog projekta stoji porodica Vasić..

Riječ o tek drugom ovakvom centru u RS, prvi je otvoren u selu Pervan kod Banjaluke.

– Ova terapija pomaže u liječenju velikog broja bolesti poput alergija i bronhitisa, a pomaže i u poboljšanju stanja nervnog i kardiovaskularnog sistema i imuniteta, povećanju radne sposobnosti, poboljšanju rada pluća i donosi druge blagodati za organizam. To sve omogućava udisanje vazduha iz košnica u našem inhalacionom centru. Pored inhalacija iz košnica na raspolaganju će biti i terapijske masaže cijelog tijela uljima i kremama na bazi pčelinjih proizvoda, koji su pravljeni bez konzervansa i za koje smo pribavili se ratifikacije – istakli su u “Terapi inhal centru Vasić”.

Pacijenti će pomoću maske koja je sondom povezana sa košnicom udisati polen, med, propolis, matičnu mliječ, te pčelinji otrov i vosak, odnosno sve pčelinje proizvode koji se koriste u liječenju raznih bolesti.

Inhalacioni centar će biti otvoren uz odobrenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Na projektu su radili stručnjaci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS čija je savjetodavna služba sve vrijeme pratila njegovu realizaciju.

Viši stručni saradnik za stočarstvo u ministarstvu i magistar pčelarstva Duška Slijepac-Radaković istakla je da ovaj centar od velikog značaja za stanovnike.

– Inhalacija pomoću pčelinje košnice ranije je bila dostupna samo u Austriji i Njemačkoj, a prije nekoliko godina i u Sloveniji. Inhalacije pomoću košnice, osim bolesti disajnih puteva, migrene i drugih, liječe i oboljenje srca. Pacijenti će za vrijeme inhalacije moći da posmatraju i rad pčele, što će im dodatno uljepšati ambijent – otkrila je Slijepac-Radaković.

Na dan otvaranja centra u Kotor Varošu inhalacije će biti besplatne, a za posjetioce će biti obezbijeđeni pokloni i prirodni preparati na bazi pčelinjih proizvoda. 

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…