„Žubor“ nastupio na Etno koncertu u Austriji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.10.2017. 09:06

Članovi ansambla „Žubor“ nastupili su na Etno koncertu koji je organizovalo Kulturno-umjetničkog društvo „Dukat“ iz Donje Austrije, sa ciljem očuvanja, razvoja i unapređenja kulturne tradicionalne baštine, narodnih običaja, igre i pjesme srpskog naroda.

Dvanaest članova djevojačkog i harmonikaškog ansambla „Žubor“, koji već nekoliko godina uspješno njeguju etno pjesmu, predstavilo se tradicionalnim etno i srpskim duhovnim pjesmama.

„Nosimo veoma pozitivne utiske iz Austrije, uz želju da naše prijateljstvo i druženje nastavimo i dalje. Uspostavili smo kontakte sa drugim kulturno-umjetničkim društvima i veoma smo zadovoljni činjenicom da smo bili jedini pjevački ansambl koji je nastupio te večeri. Drago mi je što smo i ovaj put imali podršku opštinskog rukovodstva“, izjavio je profesor Obrenko Tepić, umjetnički rukovodilac djevojačkog i harmonikaškog ansambla „Žubor“.

Opština Kotor Varoš je finansijski podržala odlazak ansambla „Žubor“na koncert u Austriju.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…