„Plesna revija“ u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.05.2017. 08:11

JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ i Plesni klub „Gema“ u subotu 13. maja sa početkom u 19 časova, u kotorvaroškoj kino-sali, organizuju „Plesnu reviju“. Ulaz za ovu manifestaciju je besplatan.

Preko šezdeset učesnika predstaviće se kotorvaroškoj publici modernim baletom, hip hopom, ali i latino i standardnim plesovima.
Plesni klub „Gema“ je osnovan 1988. godine i jedan je od najstarijih ako ne i najstariji klub u Banja Luci i okruženju. Klub je osnivač i član Saveza sportskog plesa Republike Srpske, Plesnog sportskog saveza BiH i Saveza modernih plesova BIH.

Ono po čemu su prepoznatljivi su njihovi plesači i njihovi rezultati u takmičarskom plesu, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, kao i angažmani na različitim sportskim, kulturnim i umjetničkim manifestacijama, projektima, nastupima i gostovanjima, što dodatno govori i o radu i kvalitetu njihovog tima plesnih stručnjaka. Izveli su generacije vrhunskih plesača koji su svojim radom i rezultatima na državnim, međunarodnim, evropskim i svjetskim prvenstvima doprinijeli slavi ovog poznatog Kluba.

U Kotor Varošu već treću godinu u organizaciji JU“Centar za kulturu, sport i informisanje“, Prve baletske škole i Plesnog kluba „Gema“, uspješno djeluje baletska škola.

Nastavu izvode baletski pedagozi sa velikim iskustvom, a bavljenje ovim plesom najmlađim Kotorvarošanima omogućava pravilno držanje tijela, oblikovanje i jačanje mišića, razvijanje snage, elastičnost, kao i uticaj na razvoj estetskih osjećaja i vrijednosti.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…