„Sportek“ donirao novi ultrazvučni aparat Domu zdravlјa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.12.2018. 14:58

Fabrika obuće „Sportek“, koja zapošlјava oko 1.900 radnika, donirala je novi ultrazvučni aparat u vrijednosti 72.000 KM kotorvaroškom Domu zdravlјa „Sveti Pantelejmon“.

Vlasnik fabrike obuće „Sportek“ Federiko Zeketo je istakao da je ovo bila obaveza rukovodstva fabrike koja zapošlјava najveći broj radnika na području opštine, jer će se time značajno podići kvalitet usluga ove ustanove.

„Vidjeli smo da se Dom zdravlјa u značajnoj mjeri modernizovao u protekle tri godine i naša je obaveza bila da se i mi uklјučimo u tu pozitivnu priču donacijom ultrazvučnog aparata, koji ima širok spektar dijagnostičkih mogućnosti“, rekao je Zeketo.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlјa Vladimir Bibić se zahvalio rukovodstvu „Sporteka“ na donaciji.

„Kuplјeni ultrazvučni aparat će unaprijediti preglede žena i trudnica, jer služi za prevenciju ginekoloških problema kao i za praćenje trudnoće, i praćenje razvitka ploda, a ima i memoriju koja daje mogućnost upoređivanja rezultata što je veoma značajno kod pregleda trudnica“, naglasio je Bibići dodao da će u ovoj godini biti realizovano još nekoliko projekata u vrijednosti 500. 000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je izrazio zadovolјstvo što je nakon 20 godina kotorvaroški Dom zdravlјa dobio novi ultrazvučni aparat.

„Ginekološki i preventivni pregledi će sada biti sigurniji, novi aparat će pobolјšati kvalitet ultrazvučne dijagnostike i služiće svim građanima Kotor Varoša“, poručio je Sakan.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…