Članice Udruženja žena ”Venera” obezbijedile pomoć za teško bolesne sestre Begović

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.02.2018. 07:57

Članice Udruženja žena ”Venera” iz Kotor Varoša posjetile su danas teško bolesne sestre Begović u Zabrđu i uručile im pomoć.

Predsjednica Udruženja žena ”Venera” Miroslava Kalamanda izjavila je da će to udruženje nastaviti sa akcijama pomoći za sestre Behović, ali i za ostale porodice na području kotorvaroške opštine, kojima je pomoć potrebna.

”U narednih desetak dana posjetićemo i porodicu Jerosimović u Jezerci i uručiti im pomoć. Već nam se javljaju ljudi, koji su spremni da pomognu desetogodišnjoj Nikolini Jerosimović i njenim roditeljima”, istakla je Miroslava Kalamanda.

Ona je pozvala Kotorvarošanke da se uključe u rad Udruženja žena ”Venera” i da zajedno sa članicama udruženja učestvuju u akcijama pomoći siromašnim sugrađanima, ali i u  brojnim drugim akcijama, koje udruženje planira da realizuje u narednom periodu.

Inače, Danica, Velinka i Milana  rođene su kao zdrave bebe, ali su u ranom djetinjstvu oboljele od leukodistrofije, teške, rijetke i nasljedne bolesti za koju ne postoji lijek.

Dvije su nepokretne i skoro da ne govore, dok se jedna otežano kreće i teže govori.

“Normalno su prohodavale, normalno progovarale – sve se odvijalo u svoje vrijeme. Počele su obolijevati postepeno, prvo je oboljela najstarija Danica, a kasnije je bolest zahvatila i Velinku i Milanu”, počinje priču Miroslava Begović, majka oboljelih sestara.

Ova majka se ne odvaja od tri mjezimice, uvijek je tu za svoje djevojke, a svoj život je, uz supruga Dragana, podredila samo njima.

Otkud majci snaga za sve nedaće koje su snašle ovu porodicu, ni ona sama ne zna.

Kaže da će se za svoju djecu boriti dok god bude mogla puzati i mrdati malim prstom.

“Kad mene ne bude, valjda ih niko neće ostaviti na ulici”, dodaje.

Izvor: GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…