Ivanić obišao novi blok Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.08.2018. 13:19

Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić izrazio je zadovoljstvo što je uspješno završena izgradnja novog bloka Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu.

– Zahvaljujuci fondaciji “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana u iznosu od 1,5 miliona KM Kotor Varoš je dobio respektabilan objekat koji ce biti od koristi pacijentima i olakšati rad zaposlenima u ovoj ustanovi – rekao je Ivanic i podsjetio da su prijatelji iz Azerbejdžana nedavno donirali i najmodernije sanitetsko vozilo Domu zdravlja u znak zahvalnosti za dobro realizovan projekat.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibic rekao je da je površina nove zgrade, koja ce biti uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja, biti 850 metara kvadratnih.

– Rijec je o modernom objektu koji ce biti opremljen potpuno novom medicinskom opremom i namještajem u skladu sa svjetskim normama u zdravstvu. Objekat ce imati podrum, prizemlje u kojem ce biti smještena Služba hitne pomoci i sprat namijenjen za ambulante porodicne medicine – rekao je Bibic i dodao da ce objekat biti svecano otvoren 10. septembra.

Ivanic je razgovarao i sa nacelnikom opštine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom o realizaciji novih projekata.

– Nastojacemo rekonstruisati objekat stare austrougarske škole, koji je znatno devastiran. Postoji projekat u vrijednosti od 750.000 KM u okviru kojeg bi izgradili kulturni centar i biblioteku, a imamo obecanje Ivanica da ce pružiti podršku u okviru svojih mogucnosti – rekao je Sakan.

Izvor: MKV 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…