Izložba slika kotorvaroškog umjetnika Branka Rusmira

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.04.2018. 08:14

Izložba slika kotorvaroškog umjetnika Branka Rusmira otvorena je u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.

Riječ je o slikaru čija su djela ocijenjena najboljim kritikama brojnih domaćih i stranih stručnjaka iz svijeta umjetnosti, a prepoznatljiva su u Republici Srpskoj, BiH i zemljama biše Jugoslavije.

Izložbu je otvorio načelik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakavši da je Rusmir svojevrstan ambasador opštine, koji svoju energiju umjetničkim djelima prenosi na ljude dobre volje.

“Slike Branka Rusmira bile su izložene u mnogim evropskim metropolama, što je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu. U okviru naših mogućnosti i dalje ćemo podržavati njegov rad, jer su na većini njegovih slika prirodne ljepote Kotor Varoša”, rekao je Sakan.

Rusmir kaže da se na njegovim slikama često mogu prepoznati zameci krila, koji simbolizuju slobodu i pokušaj da se odleti daleko od stvarnosti i banalnosti života.

On dodaje i da je na izložbi u fokusu žena kao izvor svjetlosti.

Izložbi slika Branka Rusmira prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova i brojni građani.

Svi koji nisu bili u mogućnosti da pogledaju slike ovog umjetnika biće u prilici da to urade do ponedjeljka, 23. aprila, do kada traje izložba.

Izvor: GlasKotorVarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…