Kristijan Višnjić i Sara Marić zablistali na džudo turniru u Vogošći

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.10.2016. 15:43

Takmičari Džudo kluba „Mladost“ iz Kotor Varoša proteklog vikenda nastupili su na međunarodnom džudo turniru za mlađe uzrasne kategorije „BiH and Nippon“ koji je održaan u KSC „Amel Bećković“ u Vogošći. Na turniru je učestvovalo preko 300 takmičara iz 44 kluba, a mladi takmičari i takmičarke iz Džudo kluba "Mladost" donijeli su u Kotor Varoš sedam odličja.

Zlatnom medaljom se okitio Kristijan Višnjić u kategoriji do 24 kg, a zlato je takođe osvojila i Sara Marić u kategoriji +63 kg. Srebrne medalje su zasijale oko vrata Lari Višnjić (do 22 kg), Dajani Dragojević (do 32kg), Dariji Danilović (do 40 kg) i Anastasiji Milić u kategoriji do 44 kg.

Drago Slavnić se okitio bronzanom medaljom u kategoriji do 66 kg. „Cilj učešća naših takmičara na ovom turniru je bio uvid u trenutni stepen spremnosti i kvaliteta najmlađih uzrasnih kategorija našeg kluba. Njih šestoro je po prvi put nastupilo na nekom zvaničnom takmičenju.

Da su ostvarili izuzetan uspjeh, govori i podatak da je 5 debitanata osvojilo medalju, što me čini sretnim i ponosnim“, rekao je Sejdo Tatar, trener u DžK „Mladost“. Pored učešća na ovom prestižnom turniru troje naših takmičara nastupilo je i na Prvenstvu BiH u kategoriji mlađih seniora i seniorki koje se u paralelnom programu održavalo u istoj dvorani, ali iz objektivnih razloga kao što su bolest i lakše povrede, naši takmičari nisu osvojili neki značajniji rezultat.
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…