Odigrana predstava ´Draga Jelena Sergejevna´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.10.2017. 08:35

Trećeg dana festivala omladinskih pozorišta "Varoš fest" odigrana je predstava "Draga Jelena Sergejevna", u izvođenju Dramskog studija M.A.S.K.E. iz Kostajnice.

Reditelj predstave Siniša Tešanović rekao je da je predstava rađena po tekstu LJudmile Razumovske i bavi se temom izgubljenih i uništenih moralnih vrijednosti. 

"Predstava govori o narušenom sistemu vrijednosti i kako su nas `neki novi klinci` pregazili svojom drskošću i stavom koji često nije potkovan ni znanjem ni kvalitetom", istakao je Tešanović.

Siniša Tešanović je okupio sjajnu ekipu mladih i talentovanih glumaca kojima je uspio prenijeti svoj entuzijazam, znanje i stečeno iskustvo i, kako sam kaže, ovo je njegov najbolji dramski rad do sada. 

Mladi glumci su se, zbog svojih godina, veoma lako poistovijetili sa likovovima LJalje, Paše, Viće, Volođe i Jelene. 

Glavnu ulogu Jelene Sergejevne, koja je predstavnik svih onih ljudi koji još uvijek vjeruju u prave vrijednosti, igra Maja Nikolić. 

NJeni učenici u ovoj predstavi simbolizuju nove generacije koje dolaze, sklone alkoholu, bolesno ambiciozne, koji gledaju samo na materijalne stvari. 

"U predstavi dolazi do sukoba morala i nemorala i, nažalost, Jelena Sergejevna gubi bitku, jer je sama i bez podrške", ističe Nikolićeva. 

Treći festival omladinskih pozorišta "Varoš fest" nastavlja se večeras, kada će najmlađi Kotorvarošani moći pogledati predstavu "Zmajče", u izvođenju glumaca dramsko-lutkarskog studija "Zvončica" iz Novog Grada.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…