Održana tradicionalna manifestacija Sabor folklora

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.07.2018. 11:37

U kotorvaroškoj sportskoj dvorani održana je tradicionalna manifestacija Sabor folklora, koja je okupila dvanaest kulturno-umjetničkih društava. Manifestaciji je prethodio svečani defile kroz grad svih učesnika Sabora folklora.

osjetioci su mogli da uživaju u nastupima Folklorog ansambla /FA/ “Kotor Varoš”, Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Brio Rudar” Maslovare, KUD “Svetozar Marković” Beograd, SPKD “Prosvjeta” Kneževo, KUD “Miloš Dujić-Mišo” Čelinac, KUD “Slavko Mandić” Laktaši, KUD “Petar Kočić” Nova Topola, KUD “Radost” Teslić, Ansambl narodnih igara “Lijavče” Razboj, Škola folklora “Ćukali” Srbac, Folklorna sekcija “Rasavci” Prijedor i ansambl “Žubor” iz Kotor Varoša.

Učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju krajeva iz kojih dolaze, a članice Udruženja žena “Venera” iz Kotor Varoša su pripremili slatke gurmanske recepte za sve prisutne.

Posebno je bio zapažen nastup  članova KUD-a “Svetozar Marković” iz Beograda, koji su prvi put učestvovali na smotri folklora u Kotor Varošu.

Izvor: glaskotorvarosa.com

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…