Opštinski odbor DNS-a Kotor Varoš istupa iz te stranke i pristupa novoj političkoj partiji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.12.2018. 08:12

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš donijelo je večeras jednoglasnu odluku o istupanju iz te stranke i pristupanju novoj političkoj partiji, koja će biti okupljena oko Nedeljka Čubrilovića i grupe bivših poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Iz DNS-a su istupile i članice Aktiva žena, kao  i članovi Organizacije mladih DNS-a i svi će političko djelovanje nastaviti u novoj političkoj partiji na čijem će se čelu nalaziti Nedeljko Čubrilović.

DNS su napustila i tri odbornik te stranke u Skupštini opštine Kotor Varoš, koji će ubuduće djelovati u okviru nove političke partije, kao i svi funkcioneri DNS-a iz Kotor Varoša na lokalnom i na republičkom nivou.

Formiranje nove političke stranke u RS, u čijem jezgru će biti predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović i njegovi istomišljenici unutar DNS-a, postepeno ulazi u završnu fazu.

Podsjećamo, na nedavnoj prvoj sjednici Inicijativnog odbora, osnivanje nove stranke čiji će lider, po svemu sudeći, biti Nedeljko Čubrilović, najavljeno je za 22. decembar.

Nezvanično, u opticaju je šest naziva za novu partiju, a naizvjesnije da će ime nove stranke biti Demokratski savez (DS).

Izvor: glaskotorvarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…