Pred investitorima idejno rješenje projekta “Gondola Borje”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.05.2017. 08:25

Na jednom od najvećih poslovnih skupova u BiH, na “Sarajevo biznis forumu” biće predstavljeno idejno rješenje projekta “Gondola Borje”. Idejni tvorac projekta je aktuelni vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu Predrag Tešić.

"Nisam odustao od te ideje i u međuvremenu sam dodatno radio na njenom razrađivanju. To pokazuje da ovo nije bio samo alat za predizbornu kampanju i da se radi o ozbiljnom projektu za koji vjerujem da je realan. Kruna dosadašnjeg rada je da će biti prezentovana na veoma značajnom skupu kao što je “Sarajevo biznis forumu” koji će i ove godine okupiti veliki broj investitora i poslovnih ljudi sa svih strana svijeta. Zahvaljujem Saši Popoviću i Branislavu Stojanoviću, koji su u ime Odjeljenja za privredu sve pripremili, te profesoru Vedranu Gavriću za brz prevod na engleski jezik", rekao je Tešić.

“Gondola Borje” jedan je od projekata koje je Tešić predstavio u svom predizbornom programu razvoja Kotor Varoša do 2020. godine. Projekat podrazumijeva postavljanje žičare koja će povezati Liplje i Hajdučke vode, a kao potencijalni investitori su označene opštine Kotor Varoš i Teslić, Vlada RS i privatni ulagači.

"Projekat je regionalnog karaktera, a od njega će najviše koristi imati mještani Liplja, Kotor Varoša i Teslića. Liplje bi ovim projektom postalo top turistička destinacija, a mještani bi mogli da pokrenu vlastiti biznis u oblasti turizma, trgovine, ugostiteljstva, poljoprivrede… Manastir Liplje bi postao još posjećeniji i bliže vjernicima, te bi mogao da proširi svoje kapacitete. Hajdučke vode bi postale još atraktivnija turistička destinacija gdje bi bilo zaposleno još više radnika, a korist bi imala i “Banja vrućoca” i drugi kapaciteti u susjednom Tesliću", naveo je Tešić.

Dužina trase žičare je oko četiri kilometra, a povezala bi Liplje na nadmorskoj visini od 385 metara sa Hajdučkim vodama lociranim na 803 metra iznad nivoa mora.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…