Rijeka Vrbanja pod kontrolom SRD “Kotor Varoš“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.12.2017. 12:27

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dostavilo je ugovor o privremenom ustupanju dijela ribarskog područja na korištenje, kojim se Sportsko-ribolovnom društvu SRD „Kotor Varoš“ daju sljedeće ribolovne vode: rijeka Vrbanja od izvora do granice sa opštinom Čelinac, rijeka Bistrica na području opštine Kotor Varoš, cijeli tokovi pritoka rijeke Vrbanje od mjesta Obodnik do granice sa opštinom Čelinac i rijeka Cvrcka desnom obalom od Vilinskih vrela do ušća.

Iz SRD “Kotor Varoš” poručuju da je resorno Ministarstvo ovom Udruženju vratilo potpuno povjerenje koje je bilo narušeno samovoljom neodgovornih pojedinaca, a čije ambicije su bile da malverzacijama uruše društvo osnovano 1923. godine.

U ugovoru koji je lično potpisao ministar Mirjanić stoji da se korisnik dijela ribarskog područja obavezuje da za vrijeme korišćenja ribarskog područja, a u cilju poboljšanja kvaliteta ribljeg fonda i uslova za život riba u ribolovnim vodama, preduzme odgovarajuće mjere.   

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…