SO Kotor Varoš: Za stipendiranje 130 studenata biće izdvojeno 80.000 KM

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.01.2017. 12:49

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš danas su jednoglasno donijeli odluku da iz ovogodišnjeg budžeta za stipendiranje 130 studenata bude izdvojeno 80.000 KM. U skladu sa ovom odlukom biće formirane tri posebne rang-liste za studente javnih visokoškolskih ustanova druge ili viših godina studija, studente druge ili viših godina studija privatnih visokoškolskih ustanova i studente prve godine prvog ciklusa studija.

Skupština opštine Kotor Varoš imenovala je vršioce dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja.

Dragana Petrušić /PDP/ ostala je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije, a Slaven Momić /SDS/ vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu. 

Slobodan Gelić /SDS/ vodiće Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, dok će Boris Marković /PDP/ biti vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje. 

Mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu pripalo je Predragu Tešiću /SP/, a Nemanja Panić /DNS/ biće vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti. 

Skupština opštine Kotor Varoš donijela je odluku o osnovici za izračunavanje visine rente za gradsko građevinsko zemljište u iznosu od 720 KM i o vrijednosti boda za plaćanje komunalne naknade u visini od 0,004 KM. 

Za rad politički partija u tekućoj godini iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 35.000 KM. 

Na sjednici su usvojeni Program sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Kotor Varoš za 2017. godinu, te Pravilnik o raspolaganju nepokretnostima s ciljem realizacije projekata od ekonomskog značaja za lokalni razvoj. 

Usvojen je i zaključak da Skupština opštine održi tematsku sjednicu o stanju u Komunalnom preduzeću "Bobas" zbog loše finansijske situacije u ovom preduzeću.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…