U Kotor Varošu i Maslovarama održani humanitarni koncerti za Sofiju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.04.2017. 13:49

Na humanitarni koncertima koji su održani sinoć u Kotor Varošu i Maslovarama za pomoć u liječenju trogodišnje Sofije Mićević sakupljeno je oko 2 000 KM.

U subotu 8. aprila održana je humanitarna žurka u diskoteci “Eli bar” s ciljem nastavka prikupljanja novca za liječenje trogodišnje Sofije Mićević na kojoj je skupljeno oko 800 KM.

Koncert u Kotor Varošu održan je u sportskoj dvorani u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice. Za Sofiju su pjevale grupe “Laste Vrbanje” i “Izvorni glas”, Dejan Dragičević, Vjeko Jošić, Dragan Predić, Nikola Damjanović, Dalibor Boškić, Goran Đukić, Nemanja Pejaković, Nešo Kostić, Dajana Vuković, Rajko Sinkić, Dragomir Davidović i Saša Madžarić uz pratnju Marka Đekanovića i Slaviše Škrbe. Posjetioci su plaćanjem ulaznice učestvovali u humanitarnoj akciji, a pridružili su im se i izvođači.

Humanitarni koncert koji je u Maslovarama za Sofiju organizovala Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Maslovare i Kulturno-umjetničko društvo “Brio-Rudar”  posjetio je veliki broj mještana koji su došli da daju podršku Sofiji. Posjetioci ovog humanitarnog koncerta mogli su da uživaju u zanimljivom programu koji su izveli članovi KUD “Brio-Rudar” i učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”.

Zdravstveno stanje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, posljednjih dana se mnogo poboljšalo, potvrdili su u petak u Humanitarnoj organizaciji “Budimo ljudi”.

Zbog toga se, kako su istakli, očekuje da bi u što kraćem vremenu trebalo da otputuje na liječenje u kliniku “Johns Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

“Sofija je mnogo bolje. Čekamo potvrdu doktora sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta ‘Dr Vukan Čupić’ u Beogradu, gdje prima terapiju, da je pusti da leti u Baltimor” , rekli su u ovoj organizaciji.

Za liječenje male Sofije potrebno je sakupiti još oko 630.000 KM.

“Pored prvog dijela za liječenje u klinici u Baltimoru od 270.000 dolara, odnosno 485.987 KM, prikupljeno je još 341.986 KM”, rekli su u Organizaciji “Budimo ljudi”.

Mnoštvo humanitarnih akcija za prikupljanje pomoći Sofiji u punom je jeku, a razne institucije, privrednici, pojedinci ujedinili su se da se potreban novac što prije sakupi da bi djevojčica otišla na liječenje u Ameriku.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…