Šahista iz Kotor Varoša zablistao u Konjicu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.03.2018. 08:05

U organizaciji šahovskog kluba “Igman” iz Konjica u motelu “Konjic” završen je 7. međunarodni rejting šahovski turnir “IT KONJIC OPEN 2018” na kome je šahista iz Kotor Varoša Dragan Stanković zauzeo je 12. mjesto


Stanković je u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo prvo mjesto među igračima rejtinga do 1.900 poena, te napravio najveći skok na listi Svjetske šahovske federacije.

Zaradio sam nevjerovatnih 150 rejting poena i sada ću imati 1918. Zahvalio bih Predragu Tešiću na podršci i treneru internacionalnom majstoru Zoranu Runiću iz Bijeljine – rekao je Stanković .

Igralo se po švajcarskom sistemu od sedam kola. Glavni sudija je bio IA Mirza Miralem, te pomoćne sudije NA Omer Faladžić i NA Belmir Miskić, a direktor turnira je bio dr. Sulejman Mulić.

Pobjednik je FM Miljković Milan sa osvojenih 5,5 poena iz 7 partija.

Na turniru je učestvovalo 75 igrača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Turske i Finske.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…