Željka Zeljković učenica generacije iz Kotor Varoša na kraljevskom dvoru

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.06.2018. 10:00

Učenik generacije kotorvaroške Gimnazije Željka Zeljković dobila je pozivnicu da prisustvuje prijemu đaka generacije, koji tradicionalno na Belom Dvoru priređuje prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević.

On će po 17. put za redom nagraditi najbolje učenike svih srednjih škola u Srbiji i gimnazija iz RS, koji su velikim trudom postigli najbolji uspjeh tokom srednjoškolskog obrazovanja.

Zeljkovićeva se uveliko sprema za polaganje prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu, ali ne krije zadovoljstvo zbog poziva na Beli Dvor.

– Ovo je priznanje mom radu i trudu i veoma sam ponosna što mi se ukazala prilika da predstavljam svoju školu i opštinu na prijemu u Belom Dvoru. Drago mi je što sam baš ja izabrana za đaka generacije, a konkurencija je bila veoma jaka. Velika je čast biti pozvan na kraljevski dvor i upravo je ovaj prijem nagrada za trud koji sam uložila tokom dosadašnjeg školovanja, a i prethodni uspjesi su rezultat posvećenosti i zajedničkog rada sa profesorima i podrške mojih najbližih – istakla je Zeljkovićeva koja je prije dvije godine osvojila prvo mjesto na takmičenju “Regionalna pčelica u spelovanju” u konkurenciji 30 učenika iz pet gradova u BiH.

Svaka srednja škola u Srbiji i RS predlaže đaka generacije među maturantima, kome Fondacija za obrazovanje prestolonasljednika Aleksandra uručuje diplomu i poklon kao priznanje za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi. Prijem na Belom Dvoru u Beogradu biće održan 29. juna.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…