Šest mjesnih zajednica u Kotor Varošu obuhvaćeno projektom ´Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.07.2017. 08:58

Predstavnici izvođača radova i UNDP-a, zajedno sa zamjenikom načelnika opštine Mladenom Trivunovićem i predstavnicima mjesnih zajednica Grabovica i Zabrđe, obišli lokacije na kojima trebaju da počnu radovi u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".

U mjesnoj zajednici Grabovica planirano je asfaltiranje puta u Kalamandama.

"Projektom UNDP-a ćemo asfaltirati prvi dio puta, do crkve u Kalamandama, a drugi dio puta ćemo asfaltirati sredstvima opštine." - rekao je Bojan Đekanović, predsjednik Savjeta MZ Grabovica.

"U mjesnoj zajednici Zabrđe planirana je rekonstrukcija dijela školskog igrališta." - rekao je Slobodan Gelić, načelnik odjeljenja za stambeno komunalne poslove iz MZ Zabrđe.

Ovim projektom obuhvaćeno je šest mjesnih zajednica sa područja opštine Kotor Varoš. U MZ Maslovare renoviran je i pušten u funkciju Dom kulture, u MZ Kotor Varoš opremljena je kancelarija za rad MZ, dok će u MZ Obodnik biti izgrađen trotoar.

Projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…