Živko Gelić iz Kotor Varoša osvojio bronzanu medalju na sajmu inovacija u Indiji,

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.09.2017. 17:05

Gelić inovator iz Kotor Varoša dobitnik je bronzane medalje za inovaciju “Piramidalni vrtovi”, na Drugom indijskom sajmu inovacija, završenom sinoć u gradu Bengalore, u “Silikonskoj dolini Indije”. Na ovoj manifestaciji predstavljeno je oko 400 inovacija iz 30 zemalja.

Srebrenim medaljama nagrađeni su dr Fikret Alić, profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli za mikrovalno-infracrveni konvertor topline, mr Armina Mačković iz Maglaja za građevinske blokove od celuloznog betona i mašinski inženjer Branko Miladinović iz Banjaluke za elektronski saobraćajac. 

Bronzanu medalju dobio je Živko Gelić iz Kotor Varoši za piramidalne vrtove.

“Piramidalni vrtovi” su korita, koja se slažu jedno iznad drugog, pa kad se spoje dobije se piramida ili stožac, okićeni raznovrsnim cvijećem, ili povrćem. Ova inovacija može ukrašavati kružne tokove u gradovima i na putnim raskrsnicama, ali može se upotrebljavati i u domaćinstvima, za uzgajanje kako cvijeća tako i povrća, žbunastvog voća.
Gelić je pored priznanja koje je dobio u Indiji, dobitnik i zlatne medalje na Svjetskoj izložbi inovacija u Seulu, zlatne medalje u Zagrebu,  srebrene medalje na „Ekonovi“, dobitnik je i medalje Udruženja francuskih inovatora kao i bronzane medalje na 68. izložbi inovacija u Nirnbergu.
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…