Škola crtanja počela sa radom

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.10.2017. 14:58

U organizaciji Mjesne zajednice Obodnik i Javne ustanove Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš u prostorijama Društvenog centra juče je počela sa radom besplatna “Škola crtanja” čiji je cilj da razvije kreativnost kod djece.

Teorijsku i praktičnu nastavu za sve zainteresovane i kreativne mališane vodi diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić, koji ističe da je neophodno posvetiti više pažnje djeci iz ruralnih područja i omogućiti im sadržaje kakve imaju djeca koja žive u gradu.

“U školi crtanja djeca školskog i predškolskog uzrasta imaju priliku da nauče osnove slikanja i crtanja, proći će većinu crtačkih i slikarskih tehnika, od crtanja olovkom, ugljenom, kredama, bojicama, pa sve do slikanja akvarelom, temperama i kolaž tehnikom“, rekao je Čupić i dodao da je ovo vrlo kreativan i zabavan kurs za razvoj umjetničkih vještina i kreativnog razmišljanja kod djece.

Radionica je besplatna zahvaljujući direktoru kotorvaroškog Centra za kulturu, sport i informisanje Draganu Zeljkoviću, koji je obezbijedio prisustvo stručnog predavača i didaktički materijal za sve mališane.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…