Članovi KUD „Brio Rudar“ Maslovare nastupili u Tesliću i Rogoljima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.09.2017. 12:11

Mlađa grupa KUD-a „Brio Rudar“ Maslovare nastupila je proteklog vikenda kod prijatelja u Rogoljima, KUD „Rogolji“, dok su se omladinci svojom igrom predstavili publici u Tesliću i bili gosti KUD „Naši običaji“.

Osim nastupa na pozornici, najviše pažnje u Rogoljima privukao je defile učesnika predvođen fijakerima i okićenim konjskim zapregama.

Predsjednik KUD „Brio Rudar“ Maslovare, Sredo Bogdanić,  zahvalio se domaćinima na dobroj organizaciji, divnim nastupima ali i nezaboravnom druženju.

„Svaki naš nastup je prilika da predstavimo kulturu, tradiciju i narodne običaje našeg kraja, ali isto tako i prilika  da se naši članovi druže, upoznaju i sklapaju nova prijateljstva. Želimo da ukažemo mladima na veličinu druženja koja spajaju ljude, da nastave i dalje sa održavanjem naše tradicije i običaja „ istakao je Bogdanić.

KUD „Brio Rudar“ Maslovare je veoma aktivno društvo, koje rado učestvuje na raznim manifestacijama, humanitarnim koncertima  i ima zapažene nastupe,  ne samo u BiH, već i u inostranstvu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…