Adnan Sitnić iz Sarajeva pobjednik je ”2. PST - International chess Tournament”-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.08.2016. 08:41

2. PST - International chess Tournament je završen pobjedom Sitnić Adnana koji je odigrao odličan turnir i osvojio 5,5 poena uz dobitak novih 67 rejting poena!

Drugo mjesto je sa istim brojem poena, ali slabijim dodatnim kriterijumima osvojio GM Milan Vukić, dok je treći bio banjalučki IM Vlado jakovljević sa 5 osvojenih poena.

„Nisam očekivao da osvojim prvo mjesto u ovako jakoj konkurenciji, ali strpljivost i koncentracija u završnicama mečeva su presudili da postanem šampion“, istakao je Sitnić i izrazio nadu da će turnir sljedeće godine biti masovniji.

Najuspješnija šahistkinja je Maša Maksimović iz Banja Luke, a najbolji takmičar u kadetskoj konkurenciji je njen brat Bojan Maksimović.

Slobodanu Tešiću je uručeno priznanje za najboljeg domaćeg šahistu, a nagrađeni su i takmičari koji su ostvarili najbolje rejting rezultate do 2100 i 2300 FIDE bodova. Diplome i novčane nagrade najuspješnijim takmičarima uručio je direktor turnira Predrag Tešić, koji je posebno pohvalio učešće velikog broja mladih šahista, jer su imali mogućnost sticanja rejting bodova. Organizatori turnira su bili Šahovski klub “Kotor Varoš” i Udruženje građana “Centar mladih”, a podršku su pružili i privredni subjekti sa područja opštine Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…