Aleksandar Vučić, premijer Srbije o zločinima ustaša u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.04.2016. 08:52

Nemojte da sanjate osvetu, sanjajte život, poruka je koju je premijer Srbije Aleksandar Vučić na godišnjicu stvaranja zločinačke NDH, uputio svima, pa i žrtvama.

Premijer je  zapitao da li bi promoteri i akteri zločina koji je, u slučaju logora Jasenovac, strašno mesta genocida, prevazišao nacističke snove o istrebljenju naroda, imali grižu savesti da su pobedili, istakao:

‘‘O ciframa i zločinima dalje gotovo da ne smem. Neki od njih su nepojamni, poput onog u selu Šiprage, srez Kotor Varoš, 7. februara 1942. godine, kada su ustaše, u osnovnoj školi ubile šesdesetoro dece, i to tako što su im, svima, odsekli glave. Ili onog u u rudniku Rakovac, gde su pijukom ubili pedset dva radnika. Ili onih u Livnu, Bugojnu, Kupresu, Konjicu, Bradini…”

Vučić je rekao da je najstrašnije u svemu činjenica, i ona mora da bude priznata, da to nije bio zločin, niti delo nekog pomahnitalog ludaka, već jasno proklamovana politika jedne države, koja je ozakonila zločin, kao način čišćenja sopstvene teritorije od nepoželjnog elementa – Srba, pravoslavaca,

”Tim odgovorom biće, konačno, dat odgovor i na istrebljivačku politiku NDH, na Jasenovac i Jadovno, na Rakovac i na Šiprage”, reako je Vučić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…