Ambasadori pomirenja u posjeti Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.03.2018. 12:06

Učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija, Ambasadori pomirenja, danas su bili u posjeti načelniku opštine Kotor Varoš, sa kojim su razgovarali o postojećim predrasudama, kao i načinu njihovog prevazilaženja.

„Zbog čega imamo predrasude, zašto ne vjerujemo u istinitost nečijih iskaza i da li etnička pripadnost onoga ko ih izgovara ima veze s tim, kakvo je stanje u oblasti ekonomije i politike, odnosno kakva je perspektiva mladih, samo su neka od pitanja na koja smo pokušali dobiti odgovor u poučnoj diskusiji od načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana“, poručili su mladi ambasadori mira iz deset gradova/opština BiH.

Projekat USAID-a, re:Generacija, koji implementira Međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje Magacin Kabare, ima za cilј da edukuje i motiviše mlade da rade na pomirenju i zajedničkom životu svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

Zadatak Ambasadora pomirenja je da organizuju kreativne radionice i akcije u svojim zajednicama i tako utiču na podizanje svijesti o predrasudama i neophodnosti pomirenja i zajedničkog djelovanja u njihovim sredinama, ali i izvan njih.

O re:Generaciji će krajem godine biti prikazan dokumentarni film koji su mladi aktivisti snimali uporedo sa realizacijom ovog projekta.

Ambasadori mira su danas upriličili i performans nakon razgovora o temi pomirenja i jednakosti sa prolaznicima, a njihove poruke mira ispisane na balonima pustili su u vazduh kao simbolični pečat ove društveno - odgovorne akcije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…