Ambasadori sporta i humanosti slave Mitrovdan

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.11.2017. 08:26

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša okupljeni oko Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije proslaviće 8. novembra Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja.

Ujedno, obilježiće i pet godina neprestanog druženja igrajući rekreativno mali i veliki fudbal.

Biće to prilika da se na jednom mjestu evociraju uspomene na postignute rezultate u proteklom periodu, kao i na stečena prijateljstva ostvarena na prostoru bivše Jugoslavije.

Osvećenje prostorija i slavski obred obaviće arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i paroh vrbanjački Mirko Batar.

"U duhu tradicije i običaja, poštujući njihove vrijednosti, proslavićemo krsnu slavu Udruženja u prisustvu naših kršnjaka i prijatelja, jer teško da bi sve ovo postigli da nije bilo njihove podrške", istakao je najstariji veteran Slavko Žutić.

Druženja sa veteranima iz Kranja, Apatina, Stare Pazove, Murske Sobote, kao i sa Svjetskom organizacijom Roma, postala su tradicionalna, a prvi međunarodni turnir prijateljstva održan u septembru u Kotor Varošu bio je pun pogodak.

"Postavili smo određene standarde u organizacionom smislu, a naša je obaveza da narednih godina pomenuti turnir koji je jedinstven u regionu postane još masovniji", rekao je veteran Aleksa Vučanović i dodao da su naredne godine planirana gostovanja u Sokobanji i Novom Sadu.

Kotorvaroški fudbalski veterani se odlikuju i humanitarnim radom. Većina redovno učestvuje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, svake godine doniraju se novogodišnji paketići za moleban u hramu Svetog Ilije Proroka u Vrbanjcima, podijeljen je prvi kontigent fudbalskih lopti za kotorvaroške škole, finansijski pomažu one kojima pomoć najpotrebnija, a inicijatori i učesnici su mnogih manifestacija na području opštine.

"Ove godine smo, uz blagoslov arhijerejskog namjesnika kotorvaroškog Milenka Narića, inicirali plivanje za Časni krst, manifestaciju koja će postati tradicionalna, a čiji će domaćin naredne godine biti Duško Čolić sa porodicom", poručio je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović.

Naravno, i naredne godine biće upriličena proslava 8. marta sa ljepšim polovinama, jer bez njihove podrške i beskrajnog strpljenja teško da bi sve nabrojane aktivnosti bile realizovane.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…