Anastasija Đukić iz Kotor Varoša na Svjetskom prvenstvu u sportsko-modernim plesovima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2016. 08:53

Takmičari banjalučkog plesnog kluba “Gemma” mežu kojima je bila i Anastasija Đukić iz Kotor Varoša pobrali su simpatije i aplazue na Svjetskom prvenstvu u sportsko-modernim plesovima održanom u austrijskom gradu Gracu.

Na prevenstvu je učestvovalo više od 4.500 takmičara iz cijelog svijeta, a iz BiH su u različitim kategorijama nastupili najbolji takmičari sa državnog prvenstva održanog u Sarajevu.

Poseban utisak je ostavila grupa juniora plesnog kluba “Gemma”, koja je na svjetskoj smotri u hip-hop kategoriji zauzela 32. mjesto. U ovoj grupi mlađih juniroa bilo je šest takmičara – Anastasija Đukić iz Kotor Varoša, te Nikolina Erak, Ana Kamenko, Vanja Zrilić, Milica Ručnov i Anastasija Gudalo iz Banjaluke.

– Možda smo mogle ostvariti i bolji rezultat, ali i ovo je za nas veliki uspjeh. Samo učešće na Svjetskom prvenstvu je prelijepo iskustvo za nas i mnogo će nam značiti u budućem radu – rekla je Anastasija Đukić koja je iz Graca donijela pun kofer prelijepih utisaka sa takmičenja i petodnevnog druženja sa drugarima iz raznih zemalja sa svih kontinenata

“Gemma” je ostvarila veliki uspjeh uzimajući u obzir činjenicu da su na takmičenju učestvovali najbolji i najpoznatiji svjetski plesni klubovi. Nastupom je zadovoljna i trener-koreograf Sonja Vojnović, koja je učestvovala i u takmičenju.

– Utisci su odlični. Zadovoljni smo nastupima jer smo dostojno predstavili “Gemmu” i Banjaluku u vrlo jakoj konkurenciji skoro 5.000 takmičara iz 30 zemalja sa svih meridijana. Rezultati su nam bili u drugom planu jer su naši mladi takmičari sakupljali dragocijeno iskustvo za buduća takmičenja. Imali smo solo i duo nastupe i nastup grupe mladih juniora kojoj je ovo bio prvi put da učestvuje na Svjetskom prvenstvu. Pokazali su vrhunsko umjeće u hip-hopu, a aplauzi i simpatije koje su pobrale značajniji su od 32. pozicije – rekla je Sonja Vojnović koja je zauzela četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji što je i najbolji plasman takmičara iz BiH.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…