Azil za pse u Prnjavoru udomio 7 pasa iz Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.09.2017. 16:02

Na zahtjev velikog broja građana opština Kotor Varoš je angažovala ovlašteni Higijenski servis za napuštene životinje „Java“ iz Prnjavora kako bi se sproveo postupak zakonitog uklanjanja pasa lutalica sa javnih površina u gradskom području.

Tokom jučerašnjeg dana pod nadzorom Komunalne policije Kotor Varoš uklonjeno je sedam pasa lutalica, koji su na bezbjedan i profesionalan način transportovani do prihvatilišta za pse gdje se na životinjama primjenjuju sve dalje mjere veterinarske zdravstvene zaštite, preventivne vakcinacije, označavanja mikročipom, sterilizacije, hranjenje i briga te udomljavanje.

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Miodrag Petrović je istakao da je učestala pojava pasa lutalica na gradskim površinama stvorili nesigurnost kod građana, u prvom redu školske djece.

„Pored agresivnosti koju psi lutalice često ispoljavaju postoji takođe sanitarni rizik koji donose u pogledu pojave raznih zaraznih bolesti“, naglasio je Petrović i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima i naredne sedmice.

Petrović je rekao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe posvetiti veću pažnju na otkrivanju i kažnjavanju takvih lica kao i lica koja kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

On je apelovao na građane da čuvaju svoje kućne ljubimce i da prijave nadležnim službama eventualnu novu pojavu pasa lutalica. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…