Biblioteka bogatija za 157 naslova

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.09.2017. 09:22

Da je svaka knjiga zlata vrijedna najbolje znaju oni koji neumorno upijaju pisane redove i na taj način stiču nova znanja. Novi naslovi se danas vrlo lako mogu nabaviti u knjižarama, međutim često nisu pristupačni za većinu građana i iz tog razloga po iste odlaze u gradske biblioteke.

O tome koliko se često obnavlja knjižni fond biblioteka u manjim gradovima u Republici Srpskoj i kolike budžete imaju za nabavku novih naslova govorili su za “Nezavisne” direktori nekoliko biblioteka.

I u Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu nabavka knjiga se vrši kupovinom ili poklonom od raznih donatora, uključujući i obavezni primjerak koji im poklanjaju domaći autori za Zavičajnu zbirku.

“Mi smo ove godine četiri puta nabavljali knjige, uključujući kupovinu na  Međunarodnom sajmu knjiga u Banjaluci, gdje smo kupili 157 naslova, a ukupno smo do septembra nabavili 214 novih naslova. Planiramo do kraja godine nabaviti još određen broj knjiga”, kazala je Bojana Vasić, direktorica Biblioteke u Kotor Varošu.

Dodala je da im najčešće knjige poklanjaju vjerni čitaoci, ljudi koji jednostavno vole knjige do te mjere da dragim ljudima poklanjaju učlanjenje u biblioteku umjesto nekog drugog poklona.

(nezavisne.com)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…