Bivši ministar prešao u redove Socijalista

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.05.2018. 08:52

Slobodan Župljanin novi je član Socijalističke partije i biće pojačanje Opštinskog odbora stranke u Kotor Varošu, rekao je u Banjaluci predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Đokić je istakao da je Župljanin doktor nauka, profesor na fakultetu, da je prije rata bio ugledni privrednik, a da je tokom rata dao nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske, te da je ratni vojni invalid.

“Nakon rata, Župljanin je bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske. Dao je doprinos izgradnji boljih odnosa unutar Srpske i BiH, a obavljao je mnoštvo funkcija u brojnim preduzećima”, rekao je Đokić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Đokić je naglasio da će Župljaninov ukupan životni put, iskustvo, veliko znanje i sposobnost biti od ogromne koristi kako za Socijalističku partiju, tako i za Republiku Srpsku.

“Smatramo da će njegov kadrovski potencijal bitno doprinijeti Socijalističkoj partiji na regionalnom nivou, posebno u Kotor Varošu, gdje će biti primarno angažovan, ali i u Banjaluci gdje je njegovo mjesto prebivališta”, naglasio je Đokić.

Župljanin je istakao da su mu socijalna pitanja bliska, kao i da mu teme i prioriteti kojima se bavi i koje realizuje Socijalistička partija nisu nepoznati i da tu može dati znatan doprinos.

“Imamo dosta sličnih mišljenja o pitanjima daljeg razvoja Republike Srpske i ove partije, koja značajno utiče na kreiranje društvenih odnosa. Socijalistička ideja na ovim prostorima mora da jača, da opstane i da ispravi nepravde i greške koje su se pojavljivale u prošlim vremenima”, naglasio je Župljanin.

On je izrazio spremnost da sa timom Socijalističke partije da svoj doprinos, znanja i iskustva, da se učine novi koraci, kreiraju nove politike kojima će se kao stranka bolje pozicionirati u Srpskoj.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…