Bogat program manifestacije „Kotorvaroško ljeto“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.06.2017. 17:53

Tradicionalno “Kotorvaroško ljeto” i ove godine donosi niz koncerata, izložbi, predstava, radionica, projekcija filmova i sportskih dešavanja.

„Sve manifestacije imaju za cilj njegovanje i očuvanje naše bogate tradicije, ali i unapređenje ponude kulturnih sadržaja tokom ljetnih mjeseci kada je sezona godišnjih odmora pa pored lokalnog stanovništva ove manifestacije posjete i naši ljudi iz dijaspore kao i turisti. Nastojimo da iz godine u godinu obogaćujemo program „Kotorvaroškog ljeta“ kako kroz gostovanje poznatih umjetnika i društava tako i kroz nove sadržaje uključujući mlade i neafirmisane umjetnike, pružamo priliku i svim amaterskim društvima i talentovanim pojedincima da uzmu učešće i pokažu svoje umjeće i talenat. Ovo „Kotorvaroško ljeto“ biće obilježeno i brojnim sportskim takmičenjima. „Kotorvaroško ljeto“ ove godine održava se s posebnim akcentom na razvoj kreativnosti kod djece i mladih .Ove godine u planu je i više manifestacija vezanih za djecu i omladinu a bogato kulturno ljeto, počeće tradicionalnim turnirom u malom fudbalu. Jubilarno 50. izdanje turnira počinje u nedjelju 11. juna , na igralištu Radničkog univerziteta i trajaće do 18. juna“, izjavio je direktor Javne ustanove „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš, Dragan Zeljković.

„Kotorvaroško ljeto“ biće nastavljeno „Konferencijom beba“.

„Ova manifestacija budi veliko interesovanje naših sugrađana, jedna je od najljepših i najposjećenijih i ima za cilj afirmisanje nataliteta jačanjem istinskih vrijednosti porodice. U cilju promocije folklora i izvornog pjevanja te tradicionalnih igara organizovaćemo i Sabor folkolra, i „Igrom i pjesmom kroz kotorvaroška sela“. Svakako su vrijedne pomena i manifestacije poput Festivala amaterskih pozorišta „Kvart“, „Dani maline“,  „Gastro prezentacija“, a tu su i sportske manifestacije „Turnir u uličnoj košarci“ kao i „Odbojka na pijesku“. Program smo, kao i uvijek, nastojali koncipirati da za svakog bude ponešto, za različitu dob i ukuse, tu je i program za najmlađe poput edukativnih dječijih radionica. Dječija manifestacija „Noć vuka“ održaće se 09. septembra, u kotorvaroškoj Kino-sali, u cilju razbijanja predrasuda stvorenih brojnim narodnim legendama o vukovima kao opasnim životinjama, a takve predrasude dovode do ugrožavanja ove životinje. Manifestacija je prvenstveno namijenjena djeci a sastoji se od dječjih likovnih radionica, interaktivnih igara i predstave, kako bi istakli važnost vukova i njihove uloge u očuvanju ekosistema,“ ističe direktor JU „Centra za kulturu, sporti i informisanje,“ Dragan Zeljković.

Pozorišne predstave, koncerti kao i brojne umjetničke radionice sigurno će zainteresovati omladinu, a tu su i izložbe sa folklornom tematikom na prekrasnim lokalitetima našeg grada čime će se naša opština predstaviti kao atraktivna i sadržajno bogata destinacija za posjetioce ali i lokalno stanovništvo.

„Kotorvaroško ljeto“ biće završeno 10. septembra, kada je planirano da se u našem gradu, na platou ispred Adiko banke održi manifestacija  „Dani maline“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…