Bojana Vasić imenovana za direktoricu Narodne biblioteke Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.05.2017. 16:38

Bojana Vasić imenovana je za direktoricu Narodne biblioteke Kotor Varoš. Vasićeva je jedina ispunila uslove iz konkursa koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS i na koji su se prijavili Bijelić i Gojko Vučenović.

Konkursnu proceduru za direktora Narodne biblioteke Kotor Varoš prvi put vodilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS, koje je prije oko dvije godine od lokalnih zajednica preuzelo nadležnost nad lokalnim bibliotekama.

Primopredaja dužnosti od prethodnog direktora Vukana Bijelića trebala bi biti obavljena sljedeće sedmice.

"Prioritet će biti da rad na promociji i popularizaciji čitalaštva, koje je sve više ugroženo u modernom vremenu i eri tehnologija u kojoj živimo. Plan je da to učinimo kroz radionice sa djecom, jer je to dob kada ih je najlakše zaintersovati za knjigu i čitanje", rekla je Bojana Vasić.

Bojana Vasić diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci i ima zvanje diplomirani novinar. Na poziciju direktorice Narodne biblioteke dolazi iz “Nezavisnih novina” gdje je radila deset godina.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…