Borci: Božićna fudbalska tradicija jača i od jake zime

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.01.2017. 15:18

Ni hladno vrijeme niti veliki minus nisu bili prepreka za odigravanje tradicionalne "Božićne utakmice" na Borcima koju je organizovala grupa ljudi koji su porijeklom sa Boraka. Naime, odigravanje ovog neobičnog meča u kojem su snage odmjerili neoženjeni i oženjeni počelo je u poslijeratnim godinama i preraslo je u božićnu tradiciju.

Iako nije manjkalo žara u igri, rezultat je, ipak, u sjeni očuvanja tradicije i lijepog druženja. Jurići, Lakići, Novići na ovaj način sprečavaju da padne u zaborav mjesto odakle potiču Borčani. Da je tradicija zaživjela pokazao je današnji odziv pedesetak Borčana, koji su se osim nadmetanja u fudbalskim vještinama na snježnom terenu družili uz kuvano vino i rakiju. Oženjeni su bili dominantni na terenu i savladali neoženje sa ubjedljivih 6:1.

Željni revanša neoženjeni su privoljeli protivnike na još jednu utakmicu, ali je ona završena identičnim rezultatom.
Oženjeni: Dragomir Jurić, Radislav Lakić, Brane Lakić, Dragiša Jurić, Vladimir Jurić i Dragoslav Jurić.
Neoženjeni: Neven Jurić, Dalibor Jurić, Milan Lakić, Boban Nović, Danilo Kovačević, Ilija Jurić i Milan Jurić.
Izvor:MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…