Borislav Bobo Bogdanić osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu za seniore u Skoplju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.09.2017. 08:48

Borislav Bobo Bogdanić džudista Mladosti iz Kotor Varoša i reprezentativac BiH, državni prvak u kategoriji do 100 kg, osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za seniore u Skoplju.

Reprezentacija BiH se na ovom prvenstvu okitila sa dvije zlatne medalje, jednim srebrom i dvije bronze.

Za bh. reprezentaciju na ovom prvenstvu još su nastupili Anđela Samardžić, Rijad Dedeić, Sabina Haračić,  Harun Sadiković, Hana Benca, Stefan Lazić i Rajko Mirkovič. Sudije iz BiH predstavljao je Zijad Sejdinović, a uz bh. takmičare bili su Arijana Jaha i kapiten seniorskog tima Ibro Miladin. Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac bio je u sklopu rukovodstva Balkanske džudo asocijacije.

Na prvenstvu su učestvovali takmičari i takmičarke iz 11 zemalja - Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Kipra, Kosova, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…