Bratska opština obilježila Dan osolobođenja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.10.2017. 19:24

Svečanom sjednicom Skupštine opštine, uz intoniranje himne, odavanje pošte palim borcima u Drugom svjetskom ratu, u prisustvu brojnih zvanica i predsjednika države Crne Gore Filipa Vujanovića, predsjednika i predstavnika crnogorskih opština, kao i gradova pobratima, Vojske CG, diplomatskog kora, Herceg Novi je obilježio 28. oktobar Dan osolobođenja.

Na svečanoj sjednici je pročitana čestitka načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije bio u mogućnosti da prisustvuje obilježavanju Dan opštine.

Potpredsjednik Skupštine opštine Kotor Varoš Radenko Čupić je predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu Katiću uručio umjetničku sliku kotorvaroškog slikara Branka Rusmira, kao i prigodne poklone.

Uz obećanje da će naredne godine prisustvovati obilježavanju Dana opštine Kotor Varoš Katić je izrazio spremnost za saradnju na svim poljima.

“Znamo da je Kotor Varoš prepoznatljiv po izuzetno povoljnom poslovnom okruženju i iskustva opštinskog rukovodstva će nam dobro doći da ojačamo svoju ekonomiju i poboljšamo život građana”, istakao je Katić.

Pored razgovora sa rukovodstvom opštine Herceg Novi potpredsjednik Skupštine Radenko Čupić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Slaven Momić razgovarali su o mogućim oblicima saradnje i mogućim zajedničkim projektima sa predstavnicima opština koji su prisustvovali Danu opštine Herceg Novi.

“Imamo poziv da posjetimo nekoliko opština iz Srbije i Crne Gore i razmijenimo iskustva, kako bi unaprijedili poslovni ambijent na obostrano zadovoljstvo”, naglasio je Čupić.

Delegacija opštine Kotor Varoš je iskoristila priliku da upozna i predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića sa raspoloživim resursima, koji pružaju šansu za nove investicije koje predstavljaju važnu dimenziju razvoja svake opštine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…