Centar za porodicu ”Kuća radosti” otvario je vrata za sve korisnike

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.12.2016. 14:05

U Kotor Varošu danas je zvanično otvoren Centar za porodicu "Kuća radosti" za djecu sa poteškoćama u razvoju i jezičko-govornim smetnjama.

Direktor ove ustanove Dragica Tepić rekla je da na području opštine Kotor Varoš ima više od stotinu djece sa poteškoćama u razvoju, a njih 80 ima govorno-jezičke smetnje, kojima je neophodan tretman logopeda. 

"Za sada sa djecom rade volonterski vaspitačice iz Dječijeg vrtića `Larisa Šugić`, a zahvaljujući sredstvima UNDP-a od sredine januara iduće godine logoped će redovno dolaziti u `Kuću radosti`, gdje će imati individualne i radioničke tretmane sa djecom", navela je Tepićeva. 

Humanitarna organizacija "Vorld vižn" obezbijedila je sredstva za registraciju Udruženja Centar za porodicu "Kuća radosti", a opština Kotor Varoš i Srednjoškolski centar "Nikola Tesla" omogućili su besplatno korišćenje prostora na dvije godine. 

Predstavnik "Vorld vižna" Dijana Kremenović pohvalila je napore svih institucija sa područja opštine Kotor Varoš koji su u rekordno kratkom roku uspjeli da formiraju Udruženje i objekat stave u funkciju. 

Predsjednik Upravnog odbora "Kuće radosti" Nina Dragoljević naglasila je da je veliku pomoć u radu ove ustanove pružio direktor kotorvaroškog Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" Vladimir Bibić, koji je donirao digitalni logopedski set namijenjen slušanju i govoru i znatno doprinio opremanju prostorije i rješavanju problema grijanja. 

"Prostor smo adaptirali za naše korisnike, volonteri iz Srednjoškolskog centra su nam pomogli oko uređenja, a sada nam predstoji organizovanje edukativnih radionica za roditelje i djecu", dodala je Dragoljevićeva. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan poručio je da će podržati ovakve i slične projekte, jer su oni veoma važni za najmlađe sa govorno-jezičkim smetnjama. 

Rukovodstvo Centra za porodicu "Kuća radosti" uručilo je zahvalnice svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, veoma korisnog za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…