Cijeli Kotor Varoš u akciji za Sofiju Mićević

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.03.2017. 13:43

Cijeli Kotor Varoš, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina i šire uključila se u akciju prikupljanja novca za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke za čije je liječenje u SAD potrebno 270.00 dolara. U akciju prikupljanja novčanih sredstava za Sofijino izlječenje uključio se cijeli Kotor Varoš. Folklorni Ansambl Kotor Varoš, KUD

Akciju “Srcem za Sofiju” pokrenula je humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz Banjaluke, a na području Kotor Varoša sprovode je volonteri.

– Postavili smo kutije za prikupljanje novca u velikom broju ugostiteljskih objekata, prodavnica, pekoteka, benzinskih pumpi i drugih prodajnih mjesta u Kotor Varošu, Maslovarama i Vrbanjcima, a obuhvatićemo i druga naselja. Sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama smo dogovorili da se i oni uključe u akciju, a večeras očekujemo dogovor i sa predstavnicima SPC u Kotor Varošu. Organizovaćemo i humanitarne svirke po kafićima i niz drugih aktivnosti – kaže za MKV jedna od volonterki Jelena Cvijanović.

Dom kulture „Miroslav Miro Pejović“ iz Kotor Varoša organizuje humanitarnu predstavu "Ah, ta ljubav" u subotu 25. marta 2017. godine sa početkom u 17 časova. Članovi Doma kulture su pozvali sve građane da se odazovu humanitarnoj akciji Srcem za Sofiju u cilju prikupljanja neophodnih finansijskih sredstava za liječenje, a cijena ulaznice za predstavu iznosi 2 KM. Sofija Mićević iz Banjaluke, je sa nepuna četiri mjeseca oboljela od akutne limfoblastne leukemije i već dvije i po godine se kao prava mala lavica bori s opakom bolešću. Sofiji je u novembru 2016. godine urađena transplantacija koštane srži u Beogradu, koja nažalost nije postigla željene rezultate jer je došlo do odbacivanja kalema.

Folklorni ansambl "Kotor Varoš" i Ansambl "Žubor", u sklopu manifestacija povodom obilježavanja dana opštine Kotor Varoš, organizuje humanitarni koncert za pomoć trogodišnjoj Sofiji koja boluje od leukemije i kojoj je za operaciju u Americi potrebno 270.000 dolara. Oni pozivaju sve prijatelje, ljude dobre volje, Kotorvarošane i one koji su voljni da pomognu, da dođu u sportsku dvoranu SŠC "Nikola Tesla", na vaskršnji ponedjeljak, 17. aprila od 18 časova i prilogom, shodno svojim mogućnostima, zajedničkim snagama sačuvamo osmijeh na Sofijinom licu. Pored FA"Kotor Varoš" i Ansambla "Žubor", na koncertu će učestvovati i KUD "Brio-rudar" Maslovare i folklorne sekcije osnovne škole "Sveti Sava".

Sofija nema puno vremena i zato se moramo uključiti svi i odmah. Pokažimo jedinstvo, dokažimo da smo ljudi, borimo se zajedno za ovaj nevini život. Budimo ljudi, budimo uz Sofiju! Od 1. aprila biće u funkciji i humanitarni broj za pomoć ovom malom anđelu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…